FOCIFO Manel .·.: Curs de cuina per a solters

dilluns, 18 de juliol del 2011

Curs de cuina per a solters

CURS DE CUINA PER A SOLTERS

Mitjans

Per aquest curs es disposarà d’una aula amb joc de fogons central per al professor i fogons individuals laterals per als alumnes, projector de vídeos i material gràfic de suport 

Objectiu

Que a la fi del curs els alumnes siguin capaços  d'idear i cuinar un  menú diari divers i amb el poder nutritiu adient

Continguts
20%  COMPRA OPTIMA:
  -         Control del  valor nutritiu dels aliments
  -         Aliments i salut (celíacs, diabètics, hipertensos, colesterol, etc.)
  -         Producte fresc i de casa, primordial per a una bona alimentació
  -         Què comprar, com i quan, èpoques de saó de fruites i verdures, i  parades biològiques de pesca, cal saber que el rap que comprem al desembre, no és ni europeu i les cireres del gener tampoc.
  -         Mai vagis a comprar amb gana, compraràs productes pel desig

40% RUDIMENTS EN FRONT DEL FOC:
  -   Mesures i pesos d’una ració
  -   Com coure diferents aliments cocció al vapor, planxa, brasa, bullits
  -   Preparacions bàsiques: sofregits, rostits, brous, sucs base, picades, etcètera
  -   Nomenclatura elemental (planxa, brasa, wock, olla ràpida, la mànega pastissera, el   passapuré, el colador xinès, la termomix i la resta d'andròmines de cuina)

40% RECEPTES   Preparació de receptes bàsiques per a una bona alimentació, cal ser variat per a no avorrir i fer una cuina sana i equilibrada.



METODOLOGIA
  - Vídeos i visualització directa del professor preparant els plats
 -  Pràctiques individuals, a classe i a casa
 -  Entrega de material escrit de receptes (35 fitxes)

AVALUACIÓ

  Tast i vista.
  L’últim dia de curs, els alumnes hauran de preparar als fogons de l’aula una recepta de les entregades a les fitxes (a triar per ells), havent fet prèviament la compra dels ingredients (fora d’hores lectives).

            S’avaluarà:  preparació, presentació i evidentment gust del plat la innovació.

--------------------------------------------------------------------------


Distribució de les hores lectives


20%  COMPRA OPTIMA:  Control valor nutritiu d’aliments Què comprar i com.

  2 Hores

  30’ Valor nutritiu dels aliments (hidrats, proteïnes, etc.)
  30’ Aliments i salut (celíacs, diabètics, hipertensos, colesterol, etc.)
  60’ Compra en funció de l’oferta, les necessitats reals i l’època de l’any (compra producte fresc i de la terra)

 S’entregarà una Fitxa amb la disponibilitat de productes segons la temporada (fruita, verdura i peix)



40% RUDIMENTS ENFRONT DEL FOC:

 4 Hores

   30' Concepte “ració”, pesos i mides no sempre molt és millor
   90' Com coure diferents aliments
 120'  Preparacions bàsiques: sofregits, rostits,...

40% RECEPTES      

 4 Hores


  Preparació de receptes bàsiques elaborades amb diferents tipus de menjar. 
   60' Com conjuntar verdures amb carns o peixos i com amanir-los. 
   60' Receptes bàsiques i sofisticades. 
   60' Receptes d’aprofitament de menjars ja cuits (tipus canelons o croquetes) 
   60' Receptes amb el que hi ha a la nevera (acabem amb les rampoines)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada